marți, 19 martie 2013

Pasta de dinti pentru copii fara SLS

Crezi ca poti numi toate ingredientele din pasta de dinti si efectul fiecaruia in organismul tau? Esti constient de tot ce inhalezi in fiecare zi? Pasta de dinti conventionala are o multime de ingrediente care iti pot dauna grav sanatatii dupa o folosire indelungata.

Pasta de dinti organica are ingrediente diverse, in functie de producator si de grupa de varsta careia i se adreseaza , dar marea lor majoritate nu au ingrediente prezente in pastele traditionale precum FD&C blue sau sodium saccharine, primul ingredient este artificial si in doze moderate poate avea efecte devastatoare asupra organismului uman.

Sodium saccharine este un ingredient  folosit cu scopul de a indulci, SLS si fluorul, doua ingredient care se gasesc in pasta de dinti oferita de majoritatea firmelor, SLS este folosit pentru a face spuma, acesta a fost declarat ca fiind sigur in utilizare de catre Asociatia Americana impotriva cancerului, dar inca este legat de iritatiile pielii care apar dupa folosirea acestuia. Fluorul este substanta ca impiedica, teoretic, aparitia cariilor, dar se pare ca este toxic daca este ingerat.

Stiu ca suna un pic socant, cum un produs folosit o viata intreaga de cateva milioane de oameni poate sa contina atatea ingrediente care iti pot afecta sanatatea, companiile prezinta doar partile pozitive, este normal, dar trebuie sa fim constienti ca aceste ingrediente ne pot afecta sanatatea.

Cautand o alternative pentru mine si familia mea, am ajuns la concluzia ca pasta de dinti bio avand doar ingrediente naturale, ne poate oferi aceiasi protectie pentru dinti, fara a afecta in vre-un fel sanatatea.
Trebuie sa recunosc ca folosim de jumatate de an, dar ne-a luat trei luni sa ne obisnuim cu mirosul si gustul, un pic mai ciudate decat cele cu care eram noi obisnuiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu